OVII Okowita z Jabłek
Komentarz jury: „Aromat lekki, owocowy, nuty wiśni, porzeczki, śliwki, jabłka, gruszka. Lekko przypalone. Smak cierpki i pestkowy, liście, migdały, jabłka. Przyjemnie kwaśne jabłko w finiszu.”
OVII Okowita z Wytłoków Winogron
Komentarz jury: „Nuty kwiatowe, różane, porzeczkowe, zielona łodyżka, mniszek lekarski. W smaku morela, czereśnia, wiśnia. Morelowo-różany finisz. Bardzo delikatne, kwiatowe.”
OVII Okowita z Śliwek
Komentarz jury: „W aromacie kwiaty i morele, śliwka, rześkość, nuta warzywna. Delikatne i przyjemne. Smak też bardzo delikatny, pudrowy, olejek różany. Lekki, winogronowy finisz, z nutą brzoskwini, gruszki.”
OVII Destylat z czarnej porzeczki
Komentarz jury: „Aromat lekko piwniczny, poza tym dużo czarnej porzeczki, jabłko. Porzeczka wyraźnie w ustach, lekko drożdże. Także finisz drożdżowo-porzeczkowy.”
OVII Destylat z aronii
Komentarz jury: „W aromacie ziemistość, aronia, chrzan, liście porzeczki, tarnina. W ustach kiszonki z koprem, cierpkość, tarnina, zielone kwaśne jabłko. Finisz owocowo-korzenno-dymny.”
OVII Okowita z kukurydzy
Komentarz jury: „Lekki, przyjemny aromat wędzonego siana. Bardzo delikatne w ustach – marchew, razowo-słodowe, graham. Lekki, przyjemny warzywny finisz.”
OVII Destylat z truskawki
Komentarz jury: „Aromat tłusty, oliwkowy, truskawka i malina, marynowane cytryny, pikantne. Smak gorzki, albedo, pestki, gorzkie jabłka. Finisz mdły, kwiatowy, różany, pigwowy.”
Jakby tego było mało to w ramach podsumowania roku na rynku alkoholi w Polsce zdobyliśmy złoty medal w kategorii Debiut Roku za OVII Destylat z truskawki oraz jako destylarnia.